Letošnji 13. Industrijski forum začenjamo z uvodnim predavanjem inženirke leta, dr. Nataše Kovačević

21 jan 2022

11. januarja je v predsedniški palači potekala podelitev naziva Inženirka leta 2021, ki je tokrat pripadel dr. Nataši Kovačević, vodji projektov na oddelku za raziskave v družbi Kolektor Group. Prejemnici tega laskavega naziva pripada tudi čast, da bo odprla letošnji 13. Industrijski forum IRT.

Inženirka-leta-2021-2Upamo, da se tokrat v začetku junija vendarle v živo srečamo v Portorožu, kjer se spet obetata dva zanimiva dneva, polna strokovnih vsebin in mreženj. Zlasti slednje smo po dvoletnem premoru dogodkov v živo že zares pogrešali. Organizatorji dogodka program že vneto sestavljamo in načrtujemo marsikaj novega in zanimivega, ostaja pa tradicija, da Industrijski forum s svojim nastopom in predavanjem odpre aktualna inženirka leta. 

Tokrat je to dr. Nataša Kovačević iz Kolektor Group, kjer je vodja projektov v oddelku za raziskave. Poleg raziskovalnih in inženirskih dosežkov jo odlikujejo tudi aktivna vloga v skupnost ter zavzetost, da je s svojo profesionalno strastjo in jasnimi cilji navdih za nove generacije inženirk in inženirjev. Dr. Kovačević o svojem poklicu govori z žarom v očeh, navdušuje z umirjeno, a odločno samozavestjo, svojih poklicnih ciljev pa se loteva z zagnanostjo in trdim delom.

Ob prejemu kipca je dr. Kovačević med drugim dejala: »Vloga žensk se v inženirstvu zagotovo povečuje, je pa delež žensk tu še vedno prenizek, zato je prav, da v to področje usmerjamo mlada dekleta in da izkoristimo ves njihov potencial. Tudi sama se bom trudila navduševati mlade za inženirstvo in naravoslovje

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, častni pokrovitelj projekta Inženirke in inženirji bomo!, katerega del je tudi izbor Inženirka leta, pa je ob podelitvi povedal: »Inženirji so most med cilji in njihovim doseganjem. Tu si ne postavljam vprašanja ali so to inženirji ali inženirke. Vem, da cel svet potrebuje vse te talente in znanje.«

Tudi Industrijski forum je prostor, kjer skušamo ustvarjati mostove med cilji in njihovim doseganjem, kar ponazarja tako nagrada Taras kot tudi celotno forumsko dogajanje. Organizacijska ekipa vam želi, da v času do našega srečanja v živo tudi vi dosežete čim več ciljev.