Najpomembnejši strokovni dogodek slovenske industrije – Inženirji so lahko odlični vodje

31 maj 2018

Fotka1Udeleženci bodo spoznali pomen kakovostnega vodenja, upravljanja človeškega kapitala in njun vpliv na konkurenčnost podjetij. Dogajanje bo zaokrožila strokovna razstava z več kot 50 razstavljavci. Na dvodnevnem strokovnem druženju, katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, pričakujejo več kot 500 udeležencev iz Slovenije in tujine.

Kako vodimo, upravljamo kadre, rastemo in inoviramo? Lahko poslujemo še precej bolje?

Eden od vrhuncev industrijskega foruma bo okrogla miza prvi dan (v ponedeljek, 4. junija, ob 12.15), kjer bo govora o doseganju še boljše konkurenčnosti domače industrije in drugih podjetij. Posel smo namreč ljudje, zato bo v ospredju razprava o kakovostnem in učinkovitem vodenju ter upravljanju kadrov, pa tudi vzponu inženirjev med sodobne vodje. Moderatorka Vida Petrovčič se bo z uveljavljenimi strokovnjaki pogovarjala o tem, kako bi lahko poslovali še precej bolje. Na okrogli mizi z naslovom »Kako bomo ponovno postali zgled?« bodo sodelovali Saša Mrak, Združenje Manager, Mitja Kolbe, SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d., Edita Krajnović, Mediade d.o.o., Jožica Rejec, Domel, d.o.o., Jernej Čopi, Ensol 360, d.o.o., ter Janez Novak, RLS d.o.o..

 

Prestižni kipec TARAS čaka na najboljši projekt

Projekti, ki so jih podjetja ustvarila v sodelovanju z domačim znanstveno-raziskovalnim okoljem, se bodo tudi letos potegovali za priznanje TARAS, najprestižnejše priznanje v domači industriji. Predstavitvi najboljših projektov, ki so prišli v ožji izbor za priznanje TARAS (v ponedeljek, 4. junija, ob 18.00), bo sledila svečana podelitev kipca in pogovor s prejemniki.

 

Več deset izbranih strokovnih prispevkov v dveh dneh

Prvi dan foruma popoldne in ves drugi dan bo mogoče prisluhniti predstavitvam 56 strokovnih prispevkov, ki bodo razdeljeni v štiri vsebinske sklope. Ti zaokrožajo zanimiv in pester program razvojnih dosežkov na različnih industrijskih področjih. Ne glede na to, ali optimizirajo proizvodnjo, uvajajo robote ali koncept Industrije 4.0 ali druge inovativne industrijske tehnologije, lahko udeleženci na 10. Industrijskem forumu IRT lahko preverijo, kako to delajo najboljši. Podroben program industrijskega foruma je objavljen na uradni spletni strani dogodka (www.forum-irt.si).

 

Dogajanje na forumu zaokrožuje strokovna razstava

Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Nekateri med njimi pripravljajo še posebne strokovne in tehniško-poslovne predstavitve v konferenčnem delu foruma. V ospredju bosta navidezna in razširjena resničnost, kot tudi druge prebojne tehnologije. Tudi v slovensko industrijo se pospešeno seli kratica 3D. Razstavljavci bodo udeležencem dogodka predstavili številne rešitve za kakovostno inženirsko delo v prihodnosti.

 

www.forum-irt.si

Najpomembnejši strokovni dogodek slovenske industrije.pdf

 

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2018

Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti lahko najdejo predstavniki številnih industrij.

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000: inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu imajo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

Med udeleženci industrijskega foruma so inženirji in tehniki, vodje in drugi menedžerji v proizvodnih in storitvenih podjetjih, raziskovalci v industriji, akademiki, študenti, priznani strokovnjaki iz tujine ter predstavniki državnih institucij in nacionalnih zbornic.


Dodatne informacije:
Simona Jeraj, M: 051 322 442, E: simona@forum-irt.si, www: www.forum-irt.si